3 Adımda Sağlıklı Bir Vücut Sahibi Olun

Sağlıklı bir yaşam , sağlıklı bir vücuda sahip olmak mutluluğu beraberinde getirir. Daha mutlu olmak , hayattan keyif almak, kaliteli b...


Sağlıklı bir yaşam, sağlıklı bir vücuda sahip olmak mutluluğu beraberinde getirir. Daha mutlu olmak , hayattan keyif almak, kaliteli bir yaşam sürmek için gün içerisinde dikkatlerden kaçan bu püf noktara dikkat ederek sağlıklı bir vücut sahibi olabilirsiniz.

1) Uyku Düzeni
Uykusuzluk pek çok stres kaynaklı soruna yol açmaktadır. Uyku düzenini sağlayabilmek psikolojik ve mental açıdan sağlığa kavuşmamızda kilit rol oynamaktadır. Uyku bağışıklık sistemimizin dinlenmesini sağlamaktadır. Güçlü bir bağışıklık sistemi ve deliksiz bir uyku uyumak birbirine bağımlıdır. Kronik uykusuzluk, bağışık sisteminin zarar görmesine neden olur. Vücudun hastalıklarla savaşmasını engeller.
Düzensiz uykunun metabolizma üzerine etkileri bulunmaktadır. Gece geç saatlerde yatan kişilerin abur cubur tüketmeye eğilimi vardır. Çünkü bu saatlerde vücutta seratonin salgılanma oranı düşmektedir. Bu oranı yükseltmek adına cips, çikolata gibi zararlı yiyeceklere eğilim artar. Uyku düzeni olmayan kişilerde belirli bir yatma saati olmaz ve bu durumda yatma saatine yakın zamanlarda yüksek kalorili besinler tüketilebilir. Bu durum vücutta yağ depolanmasına neden olur.


2) Dengeli beslenme
Güne güzel bir kahvaltı ile başlamak sağlıklı yaşam için en önemli şeylerden biridir. Uzmanlara göre günde 3 ana öğün buna ek olarak 3 de ara öğün yapmak gerekir. Bol su içilmeli, yağ oranı düşük, karbonhidrat ve protein oranı orantılı yiyecekler tercih edilmelidir.
Dengeli ve düzenli beslenmek için yapılan öneriler arasında, yemekleri evde yemek, iş yerinde yenecek öğle yemeklerinin evde hazırlanması yer almaktadır. Böylelikle yenilen yemeğin yağını, tuzunu kişi kendisi ayarlayabilir. Bu yöntem dışarda yemek yemeğe oranla hem daha sağlıklı hemde daha ekonomik  bir yöntemdir.


3) Spor yapmak
Spor her zaman aralığında yapılabilmektedir. Vücudu fiziksel anlamda dinç tutan spor, aynı zamanda psikolojik olarakda bünyeye iyi gelmektedir. Spor yapan bireylerin yapmayan bireylere oranla kendilerinin daha iyi hissettikleri yapılan araştırmalarla ortaya konmaktadır. İş temposunun yoğunluğundan spor salonuna ayrılacak vakit bulunamayabilir. Ancak spor yapmak için spor salonuna gitmek şart değildir. Toplu taşıma ile bir yere gidilerken bir iki durak erken inmek ve varılacak noktaya yürüyerek gitmek, evde yapılabilecek mekik, plank duruşu gibi basit egzersizler öneri olarak verilebilmektedir.

x

COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : 3 Adımda Sağlıklı Bir Vücut Sahibi Olun
3 Adımda Sağlıklı Bir Vücut Sahibi Olun
https://www.kadinpost.com/images/haberler/2018/01/3-adimda-saglikli-bir-vucut-sahibi-olun_3a12d.jpg?v=696e61e69142a2f8ad2492e2de2d176e
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/09/3-admda-saglkl-bir-vucut-sahibi-olun.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/09/3-admda-saglkl-bir-vucut-sahibi-olun.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy