10. Hafta gebelik (hamilelik) belirtileri nelerdir?

10 hafta gebelik  boyunca, bebek yaklaşık 3 santimetre uzunluğunda ve yaklaşık 3,96 ağırlığında, bir çilek kadar büyüktür.  1 0 haftalık beb...

10 hafta gebelik boyunca, bebek yaklaşık 3 santimetre uzunluğunda ve yaklaşık 3,96 ağırlığında, bir çilek kadar büyüktür. 10 haftalık bebeğinizin vücut uzunluğu önümüzdeki üç haftada neredeyse iki katına çıkacak.

10. Hafta gebelik (hamilelik) belirtileri nelerdir.jpg
 

10 haftalık hamilelik belirtileri
10 haftada ne beklemesi gerektiğini merak ediyor musun? Bebek büyüdükçe, bağlarınız ve kaslarınız 10 haftalık hamile karnınızın içinde uzanmaya başlıyor, göğüsleriniz büyüyor ve diğer bazı radikal değişiklikler meydana gelebilir. En sık görülen 10 haftalık hamilelik belirtileri şunlardır:

  • Yorgunluk
  • Mide bulantısı ve kusma
  • İştah azalması
  • Mide ekşimesi ve hazımsızlık
  • Şişkinlik, gaz, kabızlık
  • Ara sıra baş ağrısı
  • Vajinal akıntıda artış
  • Baş dönmesi ve baygınlık
  • Yuvarlak ligament ağrı
  • Görünür damarlar
  • Huysuzluk


Bazı kadınlar hala mide bulantısı geçirirken, diğerleri bazı gıdalar için yoğun isteklere veya isteksizliğe sahip olacaktır. Her iki durumda da dengeli ve sağlıklı bir diyet yemek önemlidir. Baş dönmesi ve gözle görülür damarlar gibi bazı belirtiler kısmen dolaşımdaki kan akışındaki artışa bağlı olabilir. Göğüsler ve karın boyunca uzanan damarlar artık belirgin olabilir. Bunlar kozmetik olarak rahatsız edici olabilir, ancak cildinize gerekli besinleri taşımak için hayati önem taşırlar.

Bazı kadınlar, şimdi bir greyfurt büyüklüğünde olan büyüyen uterusun gerilmesi ve baskısı nedeniyle yuvarlak ligament ağrı yaşayacaklar. Acı keskin veya mat olabilir. Şiddetli ise, diğer nedenleri dışlamak için bir sağlık uzmanıyla konuşmalısınız.

Genetik test
Genetik testlerin ve belirli bir prenatal taramanın sizin için uygun olup olmadığını belirlemek için doktorunuzla konuşmanız önemlidir. Yaş ve aile öyküsü obstetrik bakımınızı ve taramanızı yönlendirecektir.

Bazı prenatal tarama testleri yaklaşık 10 haftada gestasyona başlayabilir. 11-14. Haftalar arasında, fetusun boynunun arkasındaki sıvının miktarını değerlendirmek için bir ultrason elde edilebilir.

Bu, Down sendromu ve diğer kalıtsal bozukluklar dahil olmak üzere fetusu etkileyebilecek bazı durumların değerlendirilmesi için önemlidir.

Gebelikte kadınlara, Down sendromu, Trizomi 18, spina bifida ve daha fazlası dahil olmak üzere çeşitli genetik anormallikleri taramak için sunulan üç tarama kan testi vardır.

Bu testler şunları içerir:
  • Sıralı entegre ekran: Bu test, Down sendromunu tanımlamaya yardımcı olabilecek 6 fetal protein için annenin kanını kontrol etmek için kullanılabilir.
  • Serum entegre ekran: Sıralı entegre ekranda olduğu gibi, anne kanı 10 ila 13 haftalarda ve yine anne kan dolaşımında bulunan 6 fetal protein için 15 ila 20 haftalarda test edilir.
  • Dörtlü işaretleyici ekran: Bu test, 4 dolaşımdaki fetal protein için maternal kanları elekler. Serumun ilk kısımlarına girmemiş olan kadınlar ve yukarıdaki gibi sıralı testler bu teste sahip olabilir.
CVS, Tay-Sachs hastalığı, kistik fibroz ve Down sendromu gibi genetik anomalileri değerlendirebilir.

Bebek gelişimi
Gebelik 10 haftada, fetal gelişiminde birçok değişiklik vardır. Gelişmeler dahil:

  • Baş ve boyun: Beynin tüm yapısal parçaları mevcut ve beyin kütlesi artıyor.
  • Gözler: Göz kapakları koruyucu bir önlem olarak kapanmaya başlar.
  • Ağız: Diş eti dişleri diş eti çizgisinin altında şekilleniyor.
  • Uzuvlar: Kollar dirsekte bükülmüş ve fleksiyon mümkündür. Dizler ve ayak bilekleri gelişmeye başlar. Tırnaklar büyümeye başlar.
  • Karın ve pelvis: Bağırsaklar şimdi karnındadır. Sindirim sistemi, mide sindirim sindirimi ve karaciğer salgılayan safra ile çalışır. İnsülin tam gelişmiş pankreas tarafından üretilmektedir. Böbrekler, eskisinden daha fazla idrar üretiyorlar. Testosteron erkek fetüslerde üretilmekte ve genital bölgeler erkek ve dişi özelliklerine başlamaktadır.

COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : 10. Hafta gebelik (hamilelik) belirtileri nelerdir?
10. Hafta gebelik (hamilelik) belirtileri nelerdir?
https://www.kadinpost.com/forums/attachments/10-hafta-gebelik-hamilelik-belirtileri-nelerdir-jpg.121/
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/09/10-hafta-gebelik-hamilelik-belirtileri.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/09/10-hafta-gebelik-hamilelik-belirtileri.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy