Yüzünde Egzama ile Başa Çıkmanın 7 Yolu

Egzama, Ulusal Egzama Derneği (NEA) 'ye göre kaşıntılı, kırmızı ve iltihaplı cilde neden olabilen bir grup hastaya verilen isimdir  . ...


Egzama, Ulusal Egzama Derneği (NEA) 'ye göre kaşıntılı, kırmızı ve iltihaplı cilde neden olabilen bir grup hastaya verilen isimdir  . Atopik dermatit, kontakt dermatit, dishidrotik egzema, nummüler egzema, seboreik dermatit ve staz dermatiti gibi birçok ekzema türü vardır.



İltihaplı, tahriş olmuş cildiniz vücudun herhangi bir yerinde ortaya çıkabilir, ancak yüzünde göründüğünde özellikle rahatsızlık verici, ağrılı ve kaşıntılı olabilir. Göre Amerikan Dermatoloji Akademisi (AAD) , doktorlar egzama nedenleri ne olduğu belirsiz, ama bu durumun potansiyel gelişimine katkıda görünüyor birkaç faktör vardır. Bu faktörler şunları içerir:

  • Bir aile egzaması hikâyesi - Bir aile üyesi varsa, bunu da muhtemelen geliştirebilirsiniz.
  • Astım veya alerji tanısı - Eğer astım veya alerjiniz varsa egzamaya yakalanma şansınız artar.
  • Otoimmün hastalıklar - Eğer otoimmün sorunlarınız varsa, normal işleyen bağışıklık sistemine sahip bireyler de cildinize de sahip olabilse de, ekzema geliştirme riski altında olabilirsiniz.
  • Bulunduğunuz yer  - Egemen, kuzey yarım kürede, metropol alanlarda veya kirlilik taşıyan yerlerde yaşayanlarda daha yaygındır.
  • Yaşınız  - Bebeklerde veya küçük çocuklarda egzama - özellikle yüz egzaması görmek daha tipiktir. Çoğu çocuk, bu durumun sonunda ortaya çıkar, ancak egzama yetişkinliğe devam edebilir ve her yaştan insanı etkileyebilir.
Ne Tetikleyiciler Egzama?
ABD'de yaklaşık 30 milyon insan egzama ile yaşıyor ve herkesi farklı şekilde etkiliyor. Bazı insanlar, hafif ve orta derecede kaşıntılı cilt lekeleri gibi hafif alevlenmeler yaşayabilirken, diğerleri şiddetli kaşıntı, kuruluk veya sızıntı ve etkilenen bölgenin kanamasını içeren alevlenmeler geliştirebilirler. NEA, egzama salgınına yol açabilecek bazı genel tetikleyicileri not eder:

  • Çevresel tahriş edici maddeler ve alerjenler  - Bunlar günlük olarak karşılaştığınız maddeler, maddeler ve kimyasallardır. Sabunlarınızda, şampuanlarınızda ve temizlik ürünlerinde, meyve suları, sebzeler ve etler, parfümler ve kokular, sigara dumanı, metallerle temas, kumaş ve kumaş boyaları ve daha fazlasını içerir (ancak bunlarla sınırlı). Yaygın alerjenler küf, hayvan tüyü, toz ve polenden oluşur.
  • Stres  - Bugüne kadar, araştırmacılar stresin egzamaya neden neden olabileceğinden emin değiller, ancak stresi mümkün olduğunca azaltmak, alevlenmelerin azaltılmasına yardımcı olabilir.
  • Dış hava sıcaklıkları  - Birçok insan için, ısı egzamaya neden olur - bu da terlemeyi, sıcak duşları veya nemli havayı içerebilir. Alternatif olarak, kış aylarının bir yan ürünü olan kuru cilt de bir tetikleyici olarak hareket edebilir.
  • Hormon dalgalanmaları  - Kadınlar, özellikle, belirli hormonların yükselmesi ve düşmesiyle egzama alevlenmeleri yaşayabilir.
Egzama yüzünüzde ortaya çıktığında, cilt kırmızı, lekeli, kaşıntılı ve pul pul olabilir. Yüzünüzü sert bir şekilde çizerseniz, cilt enfekte, kalın, koyu veya yaralanmış olabilir. Yüz egzaması (veya vücudun diğer bölgelerinde bulunan egzama) için bir tedavi olmamasına rağmen, bu durumla daha kolay yönetilebilir hale getirmek için birçok tedavi seçeneği vardır.

Yüzünde Egzama ile Nasıl Başa Çıkılır
  1. Nazik bir temizleyici kullanın  - Sabun cildinize zarar verebilir ve kurur, egzama daha da kötüleşir. Bunun yerine, yumuşak, sabun olmayan bir temizleyici düşünün. Birçok  NEA onaylı ürün var.
  2. Yüzünüzü yıkayın ve ılık suyla yıkayın  - Yukarıda belirtildiği gibi, sıcak duşlar bazı insanlarda egzama için tetikleyici olarak hareket edebilir. Isı nedeniyle egzama oluşma riskini azaltmak için yüzünüzü ve  duşunuzu ılık su ile yıkayın.
  3. Cildinizi nemlendirin  - Egzamanınız varsa, cildiniz kuru tarafta olabilir, bu yüzden onu nemlendirmek önemlidir. Kremler, losyonlar, merhemler ve seramidler gibi cilt bariyerleri arasından seçim yapabileceğiniz bir ürün yelpazesi vardır. Tahriş olma şansınızı azaltmak için boyasız ve kokusuz ürünler arayın.
  4. Güneşe dikkat edin  - Güneş parlamayı tetikliyorsa, güneş koruyucu giymeniz gerekebilir. Genel olarak, çinko oksit veya titanyum dioksit içeren ürünler, hassas cilt üzerinde daha kolay tolere edilir, ancak bir dezavantaj da beyaz renk tonu bırakabilir. Güneşin dışındayken yüzünü yıka ve bir nemlendirici uygula; güneş kremleri cildinize kuruyabilir.
  1. Nemlendirici içerikli kozmetik ürünlere bakın.  Yüz egzaması, asla makyaj yapamayacağınız anlamına gelmez, ancak cildinize ne koyabileceğinize gelince tüm ürünler eşit değildir. Hyaluronik asit ve shea yağı gibi nemlendirici içerikli ürünlere bakın. Parabenler (bir grup koruyucu), salisilik ve glikolik asitler, kokular ve retinol gibi maddelerden uzak durun.  
  2. Reçetesiz satılan ilaçlar (reçetesiz satılan ilaçlar) ve reçeteli ilaçları düşünün  - Kaşıntı ve kızarıklık hissederseniz, yüzde 1 oranında hidrokortizonlu bir kremadan faydalanabilirsiniz. Uzun süreli kullanım cildin incelmesine neden olabileceğinden, bu kremler kısa süreli kullanım içindir. OTC kremi işe yaramıyorsa, immün baskılayıcılar ve biyolojik ilaçlar gibi diğer reçete seçeneklerini tartışmak için bir doktora gitmeniz gerekebilir.
  3. Fototerapi hakkında bilgi edinin y - Tedaviler başarısız olduğunda, fototerapi bir sonraki adım olabilir. Fototerapi cildin üzerine ultraviyole B ışığı (UVB olarak da adlandırılır) veren bir cihaz kullanır, bu da kaşıntı ve iltihabı azaltır, D vitamini üretimini artırır ve vücudun bakterilerle mücadele etme yeteneğini artırır. 
Bir Kelime
Yüz egzaması ile yaşadığınızda, yüzünüzün sahneye çıkması gibi hissedebilirsiniz. Belirtileri yönetilebilir tutmak için, dermatolog ile düzenli ziyaretler planlayın. Cildinizin ihtiyaçları mevsimsel değişikliklere ve yaşınıza göre değişebilir. Doktorunuz size yeni ilaçlar ve terapiler hakkında bilgi verebilir, semptomları kontrol etme seçenekleri sunar ve cildinizin ihtiyaçlarını karşılamak için en iyi cilt bakım rejimini geliştirmenize yardımcı olur. Unutmayın, bir kişi için başka ne işe yaramayabilir? Ayrıca, diğerlerinin egzama ile nasıl başa çıktıklarını öğrenmek için çevrimiçi veya kişisel olarak destek almaktan da çekinmeyin. Yalnız olmadığını bilmek işleri biraz daha kolaylaştırabilir.  


COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : Yüzünde Egzama ile Başa Çıkmanın 7 Yolu
Yüzünde Egzama ile Başa Çıkmanın 7 Yolu
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjCnSViqUrpSMBKVG1yZvmCIjqkdeAJukYMlLjAL0blVV5ZlV6IjQhDWrZx4wuj1-Hq5RGxPYj8VJHA4rq4Zz9w2HQk5wdXmWeXaNzX7iHZxr8puOlopWO3GycPEND8tm-bx2CUZ_V4ZJxL/s1600/Y%25C3%25BCz%25C3%25BCnde+Egzama+ile+Ba%25C5%259Fa+%25C3%2587%25C4%25B1kman%25C4%25B1n+7+Yolu.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjCnSViqUrpSMBKVG1yZvmCIjqkdeAJukYMlLjAL0blVV5ZlV6IjQhDWrZx4wuj1-Hq5RGxPYj8VJHA4rq4Zz9w2HQk5wdXmWeXaNzX7iHZxr8puOlopWO3GycPEND8tm-bx2CUZ_V4ZJxL/s72-c/Y%25C3%25BCz%25C3%25BCnde+Egzama+ile+Ba%25C5%259Fa+%25C3%2587%25C4%25B1kman%25C4%25B1n+7+Yolu.jpg
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/08/yuzunde-egzama-ile-basa-ckmann-7-yolu.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/08/yuzunde-egzama-ile-basa-ckmann-7-yolu.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy