Tüp Bebek Tedavisi Nasıl Yapılıyor?

K adınlar her ay bir yumurta üretirler. Bu yumurta erkekten gelen Sperm ile döllenirse hamilelik oluşur. Yumurta üretimi beyinden salgılanan...

Kadınlar her ay bir yumurta üretirler. Bu yumurta erkekten gelen Sperm ile döllenirse hamilelik oluşur. Yumurta üretimi beyinden salgılanan FSH yani yumurta üretimini uyaran hormon kontrolü ile yumurtalıkta üretilir.



Tüp bebek tedavilerinde vücudun bu mükemmel sistemini taklit etmeye çalışılıyor. Tüp bebek tedavisinde ilk aşaması yumurtalıkların uyarılmasıdır. Bu aşamada kadına yüksek dozda PSA içeren bir ilaç enjekte edilerek birden fazla yumurta üretilmesini sağlamaya çalışılmaktadır.
Yumurtalıkların uyarılması adetin ikinci günü başlıyor ve enjeksiyonlar ortalama 11 gün sürüyor. Kullanılan İlacın ismi Gonal-F. Bu 11 gün içinde kadını 3 4 kez ultrasona çağırarak yumurtaların gelişimini izleniyor. Yumurtaların büyüklüğü 1,2 saatimi ulaştığında yumurta çatlama iğnesi yani HCG veya ovitrelle ismi verilen ilaçlar yapılır.

Normal koşullarda bu işlemden 48 saat sonra yumurtlama gerçekleşir. Yumurtaların bu Süre dolmadan önce yani 35 36 saate toplanması gerekir Aksi takdirde yumurtaların karın içine dökülme riski var. O zaman tabii ki o yumurtaları tedavi için kullanamayız. Yumurta toplama eşleme esnasında lokal veya genel anestezi altında ince bir iğne ile ultrason kullanarak bacağından girilir. Yaklaşık 15 dakika süren bu işlemle ortalama 8 10 yumurta vücut dışına alınır. Toplanan yumurtalar erkekten alınan Sperm ile yan yana koyularak döllenmesi beklenir. Ortalama yumurtanın Eşme 20 ila 75000 sperm gerekmektedir. Buna tüp bebek denir.

Bazı durumlarda erkeğin sperm sayısı ve hareketliliği düşükse döllenme işlemi mikro enjeksiyon yöntemi ile yapılır yani mikroskop altında tek bir sperm yumurtanın içine kıldan ince bir iğne yardımı ile enjekte edilir. Döllenmeden 24 saat sonra yumurta hücresi ikiye bölünür ve bunu artık embriyo yani cenin denir.

72 saat sonra hücre sayısı 68 olur ve çoğunlukla bu aşamada veya bazen 5. gününde embriyo transferi yapılır. Embriyolar vajinadan ultrason kullanılarak ince bir kateter yardımıyla rahime aktarılır. Embriyo transferi için en kaliteli yumurtalar seçilir ve yönetmeliklere uygun olarak 35 Yaş altında bir embriyo 35 yaş üzerinde ise iki embriyo transferi yapılır.

Bu kısıtlamanın sebebi çoğul gebelik riskini azaltmaktır. İkiz Üçüz gebelikler bebekler için taşıdığı riskler yüzünden bizim için çok arzu edilen bir sonuç değildir. Tamam kullanılmayan embriyolar dondurulur ve gerekirse daha sonraki sikluslar de kullanılır.

Bu durumda hastanın tekrar ilaç tedavisi almasına gerek yoktur. Embriyo transferi anestezi gerektirmeyen acısız bir işlemdir. Tüp bebek tedavisinin Bu Son kısmı hem sizin için hem de tedavinizi yürüten doktorumuz için en heyecan verici kısımdır. Artık bütün tedaviler bitmiş hamilelik haberi beklenmektedir Transferden 12 gün sonra nihayet beklenen hamilelik testi yapılır ve testin pozitif olması umulan sonuçtur.



KadınPOST - Kadınlar Mekanı

COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : Tüp Bebek Tedavisi Nasıl Yapılıyor?
Tüp Bebek Tedavisi Nasıl Yapılıyor?
https://www.kadinpost.com/images/haberler/2017/11/tup-bebek-tedavisi-nasil-yapiliyor_755bb.jpg?v=800d51667b6bbfb697c63bec6a164777
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/08/tup-bebek-tedavisi-nasl-yaplyor.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/08/tup-bebek-tedavisi-nasl-yaplyor.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy