Tavukgöğsü, iyi bir protein kaynağıdır ve düşük yağda ve düşük sodyumda bulunur. Tavukgöğsü, sıfır gram karbonhidrat sağlar, bu nedenle dü...
Tavukgöğsü, iyi bir protein kaynağıdır ve düşük yağda ve
düşük sodyumda bulunur. Tavukgöğsü, sıfır gram karbonhidrat sağlar, bu
nedenle düşük karbonhidratlı yiyeceklerdir. Tavukgöğsü çok yönlü
olduğundan, sağlıklı bir diyete dâhil edilmeleri kolaydır.
Ama tavuk kalorileri zor olabilir. Tavukgöğsü büyüklüğü
kalori sayısını etkileyecektir. Bir tavukgöğsü tek porsiyon yaklaşık
üç ons veya avucunuzun boyutudur. Ticari olarak paketlenmiş birçok tavukgöğsü
bundan daha büyüktür. Yani, tek bir göğsü yerseniz, muhtemelen tek bir
porsiyondan daha fazla yiyorsunuzdur.
Ve tabii ki, eğer tavukgöğsünüzde cildinizi tutarsanız, yağ
ve kalori sayımı çok daha yüksek olacaktır. Bir bütün tavukgöğsü,
366 kalori, 55 gram protein, 0 gram karbonhidrat, 14 gram yağ, 4 gram doymuş
yağ ve 132 miligram sodyum sağlar.
Hazırlama yöntemi ve eklediğiniz herhangi bir sos veya
tatlandırıcı da büyük bir fark yaratabilir.
Çörek otunun üç onsu 170 kalori, 1 gram
karbonhidrat, 11 gram yağ ve 15 gram protein sağlar.
Bir orta boy kızarmış tavukgöğsü 364
kalori, 34 gram protein, 13 gram karbonhidrat, 18 gram yağ ve 697 miligram
sodyum sağlar.
Tavuk Göğsünün Sağlık
Faydaları
Tavukgöğsü, az yağlı bir proteinin mükemmel bir kaynağıdır.
Protein vücudunuzun kas kütlesini korumaya yardımcı olur ve
ayrıca bir güç programına katılıyorsanız kas yapmanıza yardımcı olur.
Tavukgöğsü de çok iyi bir kaynaktır selenyum, fosfor,
vitamin B6 ve niasin. Seçtiğiniz pişirme yöntemine bağlı olarak, tavukgöğsü
de doğal olarak sodyumda düşüktür.
Tavuk Göğsü Seçme ve
Pişirme
Önceden kesilmiş ve kullanıma hazır tavukgöğsü satın
alabilirsiniz. Birçok market ve toplu depoda, dondurulmuş ve ayrı ayrı
sarılmış tavukgöğsü de bulabilirsiniz. Bu uygun seçeneklerden birini satın
alırsanız, beslenme bilgileri etiketini kontrol ettiğinizden emin olun. Bu
tavukgöğsü çeşitleri daha fazla sodyum sağlayabilir.
Tavuk pişirirken, kümes hayvanlarını yemek güvenliği
amacıyla uygun iç sıcaklığa ayarladığınızdan emin olun. Kemiksiz tavuk 170
derece Fahrenhayt iç sıcaklığa ulaşmalıdır, kemik-tavuk 180 derece Fahrenhayt
ulaşmalıdır. Çiğ tavuk hazırladığınız yüzeyleri iyice temizlediğinizden
emin olun.
Tavuk buzdolabında tutulmalıdır. Tavuk da dokuz aya
kadar dondurulabilir.
Tavuk Göğsü Hazırlamak için Sağlıklı Yollar
Tavukgöğsü hazırlama şekli, etinizin son yağ ve kalori
sayısına yüzlerce kalori ekleyebilir.
Göğsü kavurmak, kaynatmak veya kaynatmak genellikle en
sağlıklı hazırlama yöntemidir. Etin tereyağında veya yağda kızartılması ya
da kızartılması, yağ ve kalori katacaktır. Ayrıca, barbekü sosu,
zeytinyağı veya daldırma sosları gibi çeşniler eklemek kalori ve yağ alımınızı
artıracaktır.
Tavuk Göğüs Tarifleri
ve İpuçları
Hızlı ve kolay bir tavukgöğsü yemeğine mi ihtiyacınız
var? Bu hızlı ve kolay Tavuk Göğsü Patates ve Sebze tarifi
ile bir hafta boyunca diyet-dostu yemekleri sunmak için bir Pazar gecesi
hazırlanabilir. Yemekleri önceden paketleyin ve buzdolabında saklayın,
böylece uzun bir günden sonra eve döndüğünüzde hazır olurlar.
Ama unutmayın ki, düşük kalorili tavukgöğsü, farklı yemek
tariflerinde de kullanabilirsiniz. Örneğin, Düşük Karbonhidratlı Doldurulmuş
Tavuk Göğüsleri, düşük karbonhidratlı bir diyet uygularsanız yağsız proteinin
tadını çıkarmanın lezzetli bir yoludur. Ayrıca en sevdiğiniz sağlıklı
salata, sağlıklı çorba üzerine bir tavukgöğsü ya da sağlıklı bir öğle
yemeği veya akşam yemeği için sebzeleri olan bir pide cebine tavukgöğsü
ekleyebilirsiniz.
Bir Kelime
Unutmayın ki, tavukgöğsü diyetisyenler için sağlıklı, düşük
kalorili bir gıda olsa da, herhangi bir yiyeceğin fazla kilo almasına neden
olabilir. Kullanım akıllı porsiyon kontrolü araçları ve
stratejileri bu gıda ile ve yemekler ve atıştırmalıklar hiç ulaşmak
ve sağlıklı kiloyu korumak için.
OKU, YORUMLA ve PAYLAŞ ==>
https://www.kadinpost.com/beslenme-diyet/tavuk-gogsu-kalorileri-ve-saglik-faydalari-h336.html
KadınPOST - Kadınlar Mekanı
COMMENTS