Stresin Etkileri Hakkında Bilinmesi Gereken En Önemli 10 Şey

Stresin etkileri hakkında mevcut bir bilgi hazinesi olsa da, her şeyin içinden geçmeye çalışmak stresli olabilir! Stresin, stresi ve hayatı...

Stresin etkileri hakkında mevcut bir bilgi hazinesi olsa da, her şeyin içinden geçmeye çalışmak stresli olabilir! Stresin, stresi ve hayatınızdaki rolünü anlamanıza yardımcı olacak uzun bir etki yaratabileceği etkileri hakkında on önemli gerçek. Bu, stresin etkileri hakkında hızlı ve kolay bir şekilde öğrenmenize yardımcı olabilir ve şu andaki yaşamınıza dahil etmek için bazı etkili stres yönetimi teknikleri bulabilir.




1. Yanlış Tutum, Stres Düzeyini Önemli ölçüde Artırıyor
Hepimiz stres yaşarız, ama kötümser, mükemmeliyetçi ve “A tipi” kişiliğe sahip kişiler (bir kaçını ifade eder) belirli bir olayda yaşadıkları stres düzeyini büyük ölçüde artırır ve hatta kendi hayatları ile daha stresli olayları daha da yaşarlar. -ababa düşünce ve davranış kalıpları. Bu eğilimlerden bazılarınız varsa, bu kaynaklar ile yaşadığınız stres düzeyini stres ve kendini sabote etme konusunda önemli ölçüde azaltabilirsiniz.

2. Bazı Stres Çeşitleri Faydalı Olabilir
 “ Eustress ” olarak bilinen belirli bir stres türü, dengeli ve heyecan verici bir yaşam için aslında gerekli ve faydalıdır. Eustress, bir roller coaster (hızlı gezintilerden hoşlanıyorsanız), eğlenceli bir oyun oynuyor ya da aşık oluyorsanız yaşadığınız stres türüdür. Eustress bizi yaşamsal ve canlı hissettiriyor. ( Kronik stres, başka bir hikaye!)

3. Şimdi Stres Reaksiyonunuzu Durdurabilirsiniz
Stresle karşılaştığınızda, her türlü fizyolojik değişiklik, dövüşmek ya da koşmak için en üst fiziki formda olmanızı sağlar. Ne yazık ki, kendinizi daha hızlı bir şekilde sakinleştirmezseniz, bu değişmiş durumda çok uzun süre kalabilir ve sağlığınıza zarar verebilir. Nefes egzersizleri ve derin düşünme gibi stres gidericilerin uygulanması, vücudunuzu normale döndürerek sizi sakinleştirebilir. Bu, stres yanıtınızı ilk başta tetikleyen zorlukları mutlaka çözmez, ancak bu zorlukları net bir şekilde ele alabileceğiniz bir zihin çerçevesine geçmenize yardımcı olur. Nasıl çabuk sakinleştireceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinin.

4. Küçük Stres Miktarları bile Sağlığınızı Etkileyebilir
Stresli bir yaşamda geçirilen ayların sizi hastalığa karşı savunmasız bırakabileceğinin farkında olabilirsiniz, fakat nispeten kısa stres dönemlerinin bağışıklık sisteminizi tehlikeye atabileceğini ve hastalık riskinizi arttırabildiğini biliyor muydunuz? Ne yazık ki, bu doğru. Stresin, özellikle iş stresi, sağlığınızı etkileme yolları hakkında daha fazla bilgi edinin.

5. Düşündüğünüz Yol Hastalığa Yol Açabilir
Olumsuz düşünce kalıpları ve duygusal stres psikosomatik hastalığa yol açabilir, bu durum en azından kısmen strese yol açan bir durumdur, ancak başka hastalıkların yaptığı gibi tedavi edilmesi gereken fiziksel belirtilere sahiptir. Düşünceleriniz ve duygularınız hakkında fiziksel bir bedel almaktan endişe ediyorsanız, psikosomatik hastalıklar hakkında daha fazla bilgi edinin ve sağlıklı kalın.

6. Hayatınızda Yaşanacak Stresin Önemli Bir Miktarını Önleyebilir
Bazı stres kaçınılmazdır, ancak yapabilirsiniz stres ve stresli olaylardan sizi tampon şekilde hayatınızı yapısı. Örneğin, sağlıklı beslenmeyi sürdürmek, düzenli egzersiz yapmak ve en azından birkaç yakın arkadaşlığa sahip olmak, stresi azaltmak ve sağlıklı kalmak için en önemli yollardır. Yaşamınızda günlük stresi azaltmak için daha fazla yol bulun ve stresinizin bir kısmının oluşmasını önleyin!

7. Stres Birçok Şekilde Erken Yaşta Yaşayabilir
Şaşırtıcı olabilir, ancak stres, fiziksel yaşınızı belirlemede her yıl patladığınız mumların sayısından daha fazla bir faktör olabilir. Stres aslında vücudunuzun birçok bölgesinde ve her seviyede yıpranma ve yıpranmayı hızlandırır, yaşlanma hakkında konuştuğumuzda bahsettiğimiz değişikliklerin çoğunu indükler.

8. Herkese Tecrübe Etmiyor Aynı Anda Stres
Bazı inatçı kişilik özellikleri ve öğrenilmiş düşünce kalıpları, aynı olayda yaşayan iki kişinin çok farklı bir şekilde deney imlenmesine neden olabilir; bir kişi bunu son derece stresli bulur ve diğeri bunu sadece hafif derecede stresli veya hiç bulmaz. Bu özelliklerden bazıları değişemezsiniz, ancak diğerleri büyük ölçüde değişebilir. Tükenmişlik ve strese katkıda bulunan zihinsel özellikler hakkında daha fazla bilgi edinin ve stres deneyiminizi değiştirmek için kaynakları bulun.

9. Bazı 'Stres Rahatlatıcıları' Aslında Daha Fazla Strese Neden
Çoğumuz stresle uğraşmak için birkaç tane daha az sağlıklı yolumuz var. Ne yazık ki, bu kadar kötü hissettiren bu 'kötü alışkanlıkların' çoğu zaman uzun vadede çok daha fazla strese neden olabilir. Sigara içiyorsanız, fazla içmeyin, çok fazla zaman harcayın ya da stresin sizin için iyi olmayabileceğini bilerek, stres seviyenizi nasıl etkilediğini anlamak için kaynakları bulun ve daha sağlıklı başa çıkma için kaynaklar bulun.

10. Stresinizi Düşleyerek Gitti, Olabilir
Doğrulama, yönlendirilmiş görüntüler ve görselleştirmeler gibi belirli zihinsel stres giderme teknikleri, stresinizin gittiğini hayal etmeyi içerir. Ve çalışıyorlar! Bunlar ve diğer zihinsel stres kesiciler hakkında daha fazla bilgi edinin ve hangisinin sizin için en iyi olduğunu görün.



KadınPOST - Kadınlar Mekanı

COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : Stresin Etkileri Hakkında Bilinmesi Gereken En Önemli 10 Şey
Stresin Etkileri Hakkında Bilinmesi Gereken En Önemli 10 Şey
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgkxl1VUbrZnxbPlJTEFSrZp4LbcFQ1ZTqF5xsJcFio8uGJfz_M5giSu9NOIe9jSNSB0hiQk5QjO8leAdG04TGtlmE6UssK-pChXuAOlBPUDWa0C0b00GpkDzajh_vVKxEwVmH4_PvodpLk/s1600/Stresin+Etkileri+Hakk%25C4%25B1nda+Bilinmesi+Gereken+En+%25C3%2596nemli+10+%25C5%259Eey.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgkxl1VUbrZnxbPlJTEFSrZp4LbcFQ1ZTqF5xsJcFio8uGJfz_M5giSu9NOIe9jSNSB0hiQk5QjO8leAdG04TGtlmE6UssK-pChXuAOlBPUDWa0C0b00GpkDzajh_vVKxEwVmH4_PvodpLk/s72-c/Stresin+Etkileri+Hakk%25C4%25B1nda+Bilinmesi+Gereken+En+%25C3%2596nemli+10+%25C5%259Eey.jpg
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/08/stresin-etkileri-hakknda-bilinmesi.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/08/stresin-etkileri-hakknda-bilinmesi.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy