Stres Beslenmeyi Nasıl Etkiler?

İş, aile ve diğer yükümlülükler arasında, stres yaşamın ortak bir parçasıdır. Ancak hepimiz zaman zaman uğraştığımız bir şey olsa da, stres ...

İş, aile ve diğer yükümlülükler arasında, stres yaşamın ortak bir parçasıdır. Ancak hepimiz zaman zaman uğraştığımız bir şey olsa da, stres sağlığınızı olumsuz etkileyebilir. Endişe ve aşırı çalışma sağlıksız yaşam tarzı alışkanlıklarına yol açabilir, bu da daha fazla strese neden olarak çok zararlı bir döngüye yol açar. 

Stres Beslenmeyi Nasıl Etkiler?

Örneğin, iş yerinde çok sıkı bir son teslim tarihi ile karşı karşıyaysanız, gün içinde size yiyecek ve içecek dağıtmak, şeker ve kafeine güvenmek için kötü seçimler yapabilirsiniz. Ne yazık ki, bu gıda seçenekleri uzun vadede ve diğer problemlerde daha fazla stres yaratabilir. Aşağıda insanların bazen bunaldığı ve endişe duyduğu zaman karşılaştığı yaygın kötü alışkanlıkların bir listesi bulunmaktadır.

Strese Bağlı Alışkanlıklar
  • Çok İçme Kahve: Her iki ucunda da mum yakarken, kendinizi devam ettirmek için kendinize gün içerisinde birkaç fincan kahve içebilirsiniz.
  • Yanlış Gıdaları Yememek: Stres hormonu olan stres hormonu, kortizol düzeylerinin artmasına bağlı olarak, yağ, şeker ve tuzu yüksek gıdalar istemek eğilimindedir. Birçoğu sert bir günden sonra patates cipsi, dondurma veya diğer abur cuburlara dönüşecek.
  • Yemeklerin Atlanması: Aynı anda bir düzine şeyi hokkabazlık yaparken, sağlıklı bir öğün yemek genellikle öncelikleri düşer. Kendinizi geç kahvaltı yapıyorsunuz çünkü geç kalıyorsunuz ya da öğle yemeği yemiyorsunuz çünkü yapılacaklar listenizde çok fazla şey var.
  • Akılsız Munching: Tersine, stres de bizi açlıktan öte yemeğimizi yediğimiz ama yemek yediğini hissettiğimiz duygusal yemeğe eğilimli kılar.
  • Unutma Suyu: Yoğun yaşamlarla, suyunu içmeyi unutmak kolaydır. Aslında, Amerikalıların iyi bir kısmı su içmez ve sadece soda veya kahveden su alır.
  • Fast Food: İnsanlar bu günlerde nesillerden daha az yemek yiyorlar , çünkü bir fast food mekanından geçip bir lokantaya gitmekten ve eve gitmekten ve bir şeyler pişirmekten daha kolay. Ne yazık ki, bu pahalılaşır ve çoğu zaman sağlıksızdır.
  • Çökme Diyetleri: Stresden elde edilen kilo alımından dolayı, bazı insanlar kasıtlı olarak ihtiyaç duyduklarından daha az yiyecek tüketirler ya da fazla kilo vermek için tehlikeli beslenmeyi denerler. Meyve ve sebzeler, protein ve sağlıklı karbonhidratlar ile dengeli olmayan diyetler, kısa vadede çekici olsalar bile uzun vadede sağlığınız için kötü olabilir.
Kötü Alışkanlıkların Sağlığınıza Etkisi
  • Kan Şekeri Dengesizliği: Yeterli miktarda yiyecek yemediğinizde veya gerekli besin maddelerini kullanarak yemek yemediğinizde kan şekeri dalgalanmalarını yaşayabilirsiniz. Bu dalgalanmalar kısa vadede ruh hali değişimlerine, yorgunluğa, kötü konsantrasyona ve diğer olumsuz sonuçlara ve uzun vadede hiperglisemi gibi daha büyük sağlık sorunlarına yol açabilir.
  • Kafein Yan Etkileri: Çok fazla kafein, kandaki diğer konsantrasyonların yanı sıra zayıf konsantrasyona, düşük verimlilik düzeylerine, uyku bozukluklarına ve kandaki kortizol düzeylerine neden olabilir.
  • Kötü Sağlık Sonuçları: Kötü beslenme de azalmış bağışıklığa yol açabilir, bu nedenle hem küçük hem de büyük hastalığa daha duyarlısınız. Tahmin edebileceğiniz gibi, bu, büyük bir proje geldiğinde hastalandığınız için stres seviyelerini arttırmak gibi başka sorunlara da yol açabilir.
Planlamanız ne kadar dolu olursa olsun, sağlıklı gıda seçimlerini yapmak için yapabileceğiniz birkaç şey var. İşte en yoğun insan için bile çalışabilecek daha iyi beslenmeyi sağlamak için 10 yol listesi. Bazılarını ya da hepsini deneyin, kendinizi daha sağlıklı, daha üretken ve daha az stresli hissedin.
KadınPOST - Kadınlar Mekanı

COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : Stres Beslenmeyi Nasıl Etkiler?
Stres Beslenmeyi Nasıl Etkiler?
https://www.kadinpost.com/images/haberler/2018/08/stres_beslenmeyi_nasil_etkiler_h334_e0f3f.jpg
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/08/stres-beslenmeyi-nasl-etkiler.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/08/stres-beslenmeyi-nasl-etkiler.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy