Kuru Ciltliler Nasıl Fondöten Kullanmalı?

Fondöten seçimi her kuru cilt tipi için özel ve önemli bir unsurdur. Bir ruj, maskara ya da allık gün içerisinde tazelenebilir ve cildiniz...

Fondöten seçimi her kuru cilt tipi için özel ve önemli bir unsurdur. Bir ruj, maskara ya da allık gün içerisinde tazelenebilir ve cildinizin üzerinde durur ama fondöteni cildiniz adeta bir kıyafet gibi giyer ve benimser. Yapacağınız makyajı, süreceğiniz farı ya da kontürü en güzel şekilde gösterebilmek için zeminin yani yüzünüzün tabanının çok iyi bir şekilde nemlendirilmiş ve sağlıklı olması gerekmektedir.



Fondöten seçimi her cilt tipi için özel ve önemli bir unsurdur. Bir ruj, maskara ya da allık gün içerisinde tazelenebilir ve cildinizin üzerinde durur ama fondöteni cildiniz adeta bir kıyafet gibi giyer ve benimser. Yapacağınız makyajı, süreceğiniz farı ya da kontürü en güzel şekilde gösterebilmek için zeminin yani yüzünüzün tabanının çok iyi bir şekilde nemlendirilmiş ve sağlıklı olması gerekmektedir.

Cilde dışarıdan istediğiniz kadar ürün kullanıp, sürüp besleseniz de içeriden o vitamini ve nemi alamadığı sürece hiçbir değişiklik olmaz. Bu sebepten, ilk olarak bolca su tüketmeniz gerekiyor.


  • Fondötenden Önce Cildinizi Neme Doyurmalısınız.

Bu madde her cilt tipi için geçerli olsa da kuru ciltliyseniz sizin için ekstra bir önem taşır. Zaten kurumaya meyilli, nemsiz bir cildin üzerine ne sürerseniz sürün dökülür ve cildinizle bütünleşmez. Bu sebepten cildinize uygun bir nemlendirici ile makyaj öncesi yüzünüzü güzelce nemlendirin.

Kullanacağınız Fondöten;
1) Su Bazlı olmalı.
Yağlı ve karma ciltlere oranlara sizin cildinizin çok daha fazla suya ihtiyacı vardır. Çok su tüketseniz bile, yağ bazlı bir fondöten kullandığınızda cildiniz kabul etmez ve maske gibi durur. Dolayısıyla, su bazlı fondötenler daha ıslak bitişlidir ve cildinizle bir bütün gibi olacaktır. Su bazlı, ince ve orta kapatıcılığa sahip bir fondöten için uygun fiyatlı olarak Maybelline Affinitone Fondöten örnek verilebilir.

2) SPF İçerebilir.
Kuru ciltliyseniz eğer fondöteninizin yaz kış spf yani güneş koruması içermesinde hiçbir sakınca yok. Diğer cilt tipleri için parlamaya yol açacak olsa da, sizin için bu tarz bir problem olmayacaktır. Yaz aylarında fondötenin içerisindeki spf size yeterli gelmez elbet, bu yüzden ekstra bir güneş koruyucu sürüp üzerine fondöteninizi geçebilirsiniz.

3) Pudrasız olmalı.
Gözle görülmese de birçok fondöten içerisinde pudra barındırır. Bunun sebebi, mat bir bitiş elde etmektir. Kuru bir cildiniz varsa ve pudralı bir ürün kullanırsanız, günün ortasına doğru fondötenin yüzünüzde kabuk kabuk parçalandığını göreceksiniz. Buna rağmen, kuru ciltliyseniz ve yine de mat bitişten hoşlanıyorsanız, nemli ve ıslak bitişli, ince bir fondötenin üzerine tek kat pudra geçebilirsiniz. Bunun bir sakıncası olmaz. Transparan, sıkıştırılmış bir pudra önerisi olarak Rimmel London Stay Matte önerilir.

4) Likit Formda olmalı.
Bilindiği üzere fondötenler yapısal olarak likit, katı, sıkıştırılmış ve son dönemlere çok fazla popüler olan cushion gibi kategorilere ayrılır. Sizin tercih etmeniz gereken fondöten türü kesinlikle likit olmalıdır. Katı bir fondöteni özel pamuğu yardımıyla yüzünüze sürüp dağıtmanız imkansız çünkü sizin zaten kuru bir cildiniz var. İstediğiniz kadar nemlendirmiş olun, yine de sıkıştırılmış ve kutusunda sabit duran bir ürünü yüzünüze çok zor sürersiniz. Sürmeyi başarsanız da cildinizle asla bütünleşmez. Sizin için örnek olarak gösterilen Maybelline Affinitone fondöten de likit formda bir fondötendir.






                                              KadınPOST - Kadınlar Mekanı

COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : Kuru Ciltliler Nasıl Fondöten Kullanmalı?
Kuru Ciltliler Nasıl Fondöten Kullanmalı?
https://www.kadinpost.com/images/haberler/2017/11/kuru_ciltliler_nasil_fondoten_kullanmali_h5_060c9.jpg?v=c4569c3b1a9c6a4e07eaf694c36b469c
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/08/kuru-ciltliler-nasl-fondoten-kullanmal.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/08/kuru-ciltliler-nasl-fondoten-kullanmal.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy