Kilolu olduğunuzda Hamilelikte Riskler nelerdir?

Hamilelik ve kilo, sıklıkla tartışılan bir şeydir, ancak tartışmaların çoğu, hamileyken kilo alma konusuna odaklanır. Tartışılması gereken...


Hamilelik ve kilo, sıklıkla tartışılan bir şeydir, ancak tartışmaların çoğu, hamileyken kilo alma konusuna odaklanır. Tartışılması gereken bir başka konu da, aşırı kilolu veya obez kategorilerde hamileliğe başladığında bir kadına ve hamileliğine ne olduğu. Gerçek şu ki bu sadece tıbbi ya da kilo ile ilgili değil, çok yönlü bir konudur.



Gebelikte Obezite Nasıl Tanımlanır?
Obezite gittikçe artan bir sorundur ve daha fazla kadın daha fazla kilolu ya da obez kategoride hamileliğe başlamaktadır. Dünya Sağlık Örgütü'ne (WHO) göre kadınların yaklaşık yüzde kırk aşırı kilolu kategorisinde ve yüzde on beşi obez olarak kabul edilmektedir. Şişmanlık, yirmi beş ila yirmi dokuz nokta dokuz arasında bir vücut kitle indeksine (BMI) sahip iken, obezite otuzun üzerinde bir BMI olarak tanımlanır. Bunlar hamilelik öncesinde kullanılan aynı tanımlardır. VKİ tipik olarak hamilelik öncesi kiloda hesaplanır ve hamilelikte kilo alımı değildir.

Hamilelikte ve Ötesi Bakım
Hamilelik ve kiloyla ilgili konular hakkında en çok konuşulan, ancak nadiren konuşulanlardan biri, hamile kadınların nasıl tedavi edildiğidir. Genel olarak, obez ya da fazla kilolu olan hastaların bakımlarından memnun olmadıklarını ya da yeterli bakıma sahip olmadıklarını hissetmelerini sağladığını biliyoruz. Bu kabul edilemez ve ağırlığınızdan dolayı zayıf bir şekilde tedavi edilmeye tahammül etmemelisiniz.

Hamile bir kişi olarak, hamilelik ve / veya sağlık durumunuz için uygun olan özenle tedavi edilmeye hakkınız vardır. Bu, kilonuz için yeterli tıbbi aletlere sahip olmanızı garantilemeyi içerir - harika bir örnek, uygun bir kan basıncı manşeti. Bu, kan basıncınızın yeterince iyi ölçülmesini sağlamak için etkili bir araçtır: sizi doğru tartıran ölçekler ve size uygun bir çalışma masası ve muayene masası da dahil olmak üzere, size uygun mobilyalar.

Obezite Gebelik Nasıl Etkiler?
Aşırı kilolu ya da obez iken hamile kalmaya çalışırken birisinin acı çekebileceği ilk sorun gebe kalmaktır. Polikistik over sendromu (PCOS) ile ilgili sorunlardan muzdarip, kısırlığa ya da gebe kalma sorunlarına yol açabilecek bazı kadınlar vardır . Ayrıca, kısırlık olarak adlandırılan daha düşük doğurganlık oranına sahip bazı kadınlar da vardır. Bu, yüksek tansiyon ve diyabet gibi genel olarak obezitenin komplikasyonlarından kaynaklanan bozulmuş doğurganlık risklerine ek olarak ortaya çıkmaktadır.

Hamile olduktan sonra, aşağıdakiler de dahil olmak üzere, artan ağırlıktan başka potansiyel komplikasyonlar da vardır:
  • Nöral tüp defektleri gibi belirli doğum kusurlarının artmış riski
  • Riski artar düşüğün
  • Gestasyonel diyabetin artmış riski
  • Uyku apnesi riskinin artması
  • Amniyotik kese (koryoamniyonit) enfeksiyonunun artmış riski
  • Preeklampsi riskinde artış
Bu sorunların her birinin kendileriyle ilgili kendi riskleri vardır. Bu, daha fazla sayıda prenatal bakım ziyaretine, ilaç veya daha yakından izlemenize ihtiyaç duyduğunuz anlamına gelebilir . Bu, doğum öncesi bakımın bu kadar önemli olmasının bir nedenidir ve neden bu yüzden size uyarlanması önemlidir.

Hamilelik Kilo Kazancı 
Açık olan bir şey, hamileliği uygulayıcılarınızdan daha fazla kilo alsanız bile, hamilelikte kilo almak yine de önemlidir . Obez veya aşırı kilolu kategorisinde bir kadının sağlıklı bir hamilelik için daha az kilo alması gerekir, ancak kilo alımı hala teşvik edilen bir şeydir.

Aşırı kilolu kadınlar için, on iki ila yirmi beş kiloluk bir kilo alımı tavsiye edilir; ilk üç aylıktan yaklaşık iki ila altı buçuk kilo ve ikinci ve üçüncü trimesterde her hafta yaklaşık yarım kilo kilo alımı önerilir. . Bu kilo artışı ikizlerle toplam otuz bir ila elli pound arasında artar.

Eğer gebeliğin başlangıcında obez ise, ilk trimester sonunda biraz üzerinde dört lira fazla kazanmak ve ikinci ve üçüncü trimesterde bir hafta bir buçuk kiloluk hakkında sadece kazanmak önerilir. Amaç, on bir ila yirmi pound arasında bir toplam kilo kazanma elde etmektir. Eğer ikizler bekliyorsanız, bu sayı toplamda yirmi beş ila kırk iki pound'a yükselir.

Hamile iken Kilo Vermek
Hamilelikte kilo vermek isteyen herkes tavsiye edilmez. Başlangıç ​​ağırlığı ne olursa olsun, bu doğrudur. Hamilelikte diyet yapmak bebeğinizin ihtiyaç duyduğu kaloriyi yok eder. Maternal yağ depolarının potansiyel olarak toksinleri vücuda salmasıyla potansiyel bir soruna neden olduğu düşünülmektedir. Bu, istediğiniz her şeyi yemeniz gerektiği anlamına gelmez, iyi yuvarlanmış ve doyurucu yiyeceklerle dolu bir diyet, hamileliğiniz ve bebeğiniz için yüksek kalorili ve düşük kalitedeki bir diyetten çok daha iyidir.

Obez Kadınlarda İşçi
Aşırı kilolu ya da obez olan bir kadın ile iş hakkında söylenen ya da inanılan birçok şey vardır. Son zamanlarda yapılan bir araştırma dalgası, bu düşünceleri netleştirmemize ve onları modern bir tıbbi bağlamda yerine koymamıza yardımcı oldu.

Aşağıdakiler için doğum riskiniz artabilir:
  • Emeğin teşvik edilmesi
  • Sezaryen
  • Uzun süreli birinci aşama emeği
  • Kanama
Bu ağırlık kategorilerindeki kadınlar, serviksin dilate edildiği kısımdan daha uzun bir ilk aşamaya sahip olabilirler. Bir uygulayıcının doğumun bu aşamasında fazladan zaman sağlaması ve anne ve bebeğin iyi davrandığı sürece müdahale etmemesi tavsiye edilir.

Epidural anestezi daha yüksek ağırlık kategorisinde kadınlar için mümkündür. Her ne kadar anestezistin bakış açısından teknik olarak daha zor olabilir. Bu kategoriye girerseniz, size özel bilgiler için hastanenizdeki anestezi departmanıyla ön çalışma danışmayı düşünebilirsiniz. Emek sürprizi istediğin zaman değil.

İşgücünün ikinci aşamasının ya da itmenin, bir zamanlar aşırı kilolu ya da obez kadınlar için daha uzun olduğu düşünülüyordu. Son zamanlarda yapılan araştırmalar böyle olmadığını ortaya koymuştur. Aslında, küçük bir çalışma, bu kadınların normal kilolu karşılara benzer intraabdominal basınçları olduğunu göstermiştir. Bununla birlikte, sentetik oksitosin ile büyütme daha yaygındı. Ayrıca, artmış bir VKİ'nin perine üzerinde üçüncü veya dördüncü derece bir laserasyona karşı koruyucu bir etkiye sahip olduğu göz önünde bulundurulmalıdır.

Doğum ve Sezaryen Doğumunun İndüksiyonu
Sezaryen bölümünün kilolu ve obez kadınlarda kendi sorunları vardır. Yalnız kilo için planlı bir sezaryen bölümünün bebek veya anne için sonuçları iyileştirmediğine dikkat etmek önemlidir. Bir sezaryene ihtiyaç duyma riski, kişinin tahmin edebileceği kadar basit değildir.

Eğer kendiliğinden emeğe başlarsanız, doğum sırasında sezaryen oranları tüm ağırlık kategorilerindeki kadınlar için aynıdır. Aşırı kilolu ve obez kategorilerde anneler için sezaryen riski yükseldiğinde, doğum eylemi indüklendiğinde veya yapay olarak başladığı zamandır. Şu anda bu artışı kontrol etmek için neyin değiştirilebileceğine bakmak için çalışmalar yapılmakta iken, şu anda hangi tür indüksiyonun en etkili olacağı konusunda bir öneri bulunmamaktadır.

Bildiğimiz şey, aşırı kilolu veya obez olan kadınların, uygun bir müdahaleyi emeği tetikleyecek daha yüksek bir komplikasyon oranına sahip olmasıdır. Bir sonraki adım, hamileliğin uzaması ve indüksiyon riski ile potansiyel sezaryen doğum risklerini dengelemektir. 

Sezaryen doğum teknik olarak anestezi ekibi ve cerrahın bakış açısından daha zordur. Bu, yeterli büyüklükteki ekipmana sahip olmanın hem cerrah hem de hasta için çok yararlı olabileceği bir başka zamandır.

Gelecek İçin Önyargı Planlaması
Sıklıkla tavsiye edilen bir şey, obezite ve kilo ile ilgili konuların hamilelikten önce ele alınmasıdır. Ancak, neyin etkili olduğu ve neyin en iyi olmadığı konusunda gerçek bir çalışma yapılmamıştır. Hangi uzmanlar üzerinde hemfikir olsalar da, mümkün olduğunda kilo vermelisiniz, bir kilo sorunu tamamen çözünse bile, kilo kaybı yararlı kabul edilir.

Kilo vermekte güçlük çekiyorsanız ya da beklememeyi seçerseniz, mümkün olduğunca sağlıklı çalışmanızı sağlayın. Aşırı kilolu veya obez olmak sağlığınıza zarar verebilir, ancak bu bir komplikasyon vaadinde değildir. İyi prenconceptional sağlık taraması herhangi bir potansiyel sorunu tanımlayabilir ve hamile kalmadan önce bunları ele alabilirsiniz. Bu, hamilelik sırasında ek sorunları tespit etmeye ve tedavi etmeye çalışmadığınız zamanlarda gelecekteki hamileliğinizin daha sağlıklı olmasına yardımcı olabilir.

Bütün bunlar, gebelikler arasında kilo vermenin temelde kiloyla birlikte yo-yo etkisine yol açabileceğini, hatta bir kadının hamileliğinde veya hamilelikleri arasında daha fazla kilo almasına neden olabileceğini gösteren araştırmalar olduğunu söyledi. Yapılması gereken en etkili şeylerden biri hamilelikten önce karşılaşılan birçok komplikasyonun bu konulardan gelmesi nedeniyle hamilelik, yüksek tansiyon ve kan şekeri sorunları ile ilgili kiloyla ilgili hastalıklar ile uğraşmaktır.

Yüksek Riskli Etiket
Aşırı kilolu ya da obez kadınların çoğu, kronik sorunların yokluğunda ve hatta istemeyecekleri müdahaleleri ya da testleri kabul etmek zorunda kaldıklarında bile, tüm yüksek riskli tıbbi uygulamalara zorlanmaktadırlar. Bunun nedeni, aşırı kilolu ve obez kategorideki kadınların çoğunluğunun yüksek riskli hastalar olarak işaretlenmesidir.

Aşırı kilolu veya obez olmak bazı komplikasyonları artırabilirken, bu ağırlık kategorilerindeki gebeliklerde ortaya çıkan komplikasyonların büyük çoğunluğu hala kilo ile ilgili olabilecek veya olmayabilen kronik bir durumdan kaynaklanmaktadır. Harika bir örnek önceden var olan tansiyon sorunları. Her ne kadar birçok kadın, yüksek riskli etiketli olmanın, hamilelikte kesinlikle komplikasyonlara yol açacağını söylemekle aynı şey olmadığını anlamış olsa da, bunun gerçekleşmesi için daha büyük bir şans olduğu da doğrudur.

Yüksek riskli etiketlerde bile, çok sayıda kadın düşük müdahale hamilelik ve doğum yapabilmelidir. Bu büyük ölçüde seçmiş olduğunuz uygulayıcıya ve onların rehberlik felsefesine bağlıdır. Hamile bir kişi olarak, haklarınız var ve bunları uygulayabilirsiniz, bu da uygunsa yeni bir uygulayıcı bulmak olabilir.

Kilonuzdan Kötü Muamele Edildiğinizi Hissediyorsanız Ne Yapmalı?
Her şeyden önce konuşmalısın. Doktorunuz veya ebeniz, bakımınız hakkında kötü hissettiğinizi fark etmeyebilir. Bu, havayı temizlemek için bir şans sağlar. Bunu yaparken rahat değilseniz, sağlayıcınıza bir mektup yazmayı düşünün. Endişeleriniz, hoşunuza giden bir şekilde ele alınmazsa, başka bir doktor grubundan bakmayı düşünün.

COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : Kilolu olduğunuzda Hamilelikte Riskler nelerdir?
Kilolu olduğunuzda Hamilelikte Riskler nelerdir?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh3GQ5JktjvgEpDTS_S_z9PeEP_V9eqKstAwdVo9Dlbv4v4Yj17r0c5fpG56N7KERiydRpXZovpRucvxcYf8ealaGJ_DHFSuOGWTb6BL3ZlCEK8GPaXkYB4e2M6eUOHuIT-zDCIYN8VKm1l/s640/Kilolu+oldu%25C4%259Funuzda+Hamilelikte+Riskler+nelerdir.jpeg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh3GQ5JktjvgEpDTS_S_z9PeEP_V9eqKstAwdVo9Dlbv4v4Yj17r0c5fpG56N7KERiydRpXZovpRucvxcYf8ealaGJ_DHFSuOGWTb6BL3ZlCEK8GPaXkYB4e2M6eUOHuIT-zDCIYN8VKm1l/s72-c/Kilolu+oldu%25C4%259Funuzda+Hamilelikte+Riskler+nelerdir.jpeg
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/08/kilolu-oldugunuzda-hamilelikte-riskler.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/08/kilolu-oldugunuzda-hamilelikte-riskler.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy