Karatay Diyeti Nedir?

Prof. Dr. Canan Karatay tarafından hazırlanmış olan diyet programı sağlıklı yaşam için bir yaşam tarzı olmaktadır. Uygulanan diyet program...

Prof. Dr. Canan Karatay tarafından hazırlanmış olan diyet programı sağlıklı yaşam için bir yaşam tarzı olmaktadır. Uygulanan diyet programında kişiler aç kalmayarak zayıflayabilmektedir. En önemli özelliği ise verilen kilolar tekrar alınmamaktadır.



En önemli öğün kahvaltıdır. Protein grubunun ağırlıklı olduğu kahvaltı tabağında ekmek ve şekeri unutmak gereklidir. Ekmek ve şeker hiçbir öğünde yenilmemelidir. Karatay diyetine göre kilo yapan yiyecekler ekmek ve şeker olmakla birlikte sağlığımıza bir katkısı yoktur. Karbonhidratlar yasak değildir.

Karatay Diyetinde Örnek Bir Kahvaltı

-1 ya da 2 yumurta tüketilmelidir. Omlet menemen ve de haşlanmış olarak tercih edilebilir.
-Zeytinyağı ve baharatlarla zenginleştirilmiş 8-10 adet zeytin yağ ihtiyacını karşılamaktadır.
-Tuzsuz beyaz peynir.
-4 adet kayısı kurusu
-Bir fincan fındık ya da ceviz içi tüketilebilir.


Öğlen yemeğine geçmeden önce gün içerisinde bol su içilmeli. 45 dakikalık yürüyüş unutulmamalıdır. Günde 1 kere meyve önerilir. Muz, karpuz, incir gibi şeker içeriği yüksek meyveler tercih edilmemelidir. Ara öğünde bir meyve ve yoğurt ile öğlen yemeğine geçilebilir.

Öğlen Yemeği

-Zeytinyağlı, limonlu salata tercih edilir
-Mevsim sebzelerinden oluşan zeytinyağlı sebze yemeği tüketilir.
-1 bardak ayranda menüyü tamamlar.

Öğünlerde sirkeli, az tuzlu turşuda tüketilebilir. Yemekler yüksek ısıda pişerse vitamin kaybına uğrar. Uzun süreli kısık ateşte pişirmeliyiz. Öğünlerde, makarna, patates yemekleri ve pirinç ile yapılan yemekler tercih edilmemelidir. Öğünler arasında 4-5 saat olmalıdır. Diğer ara öğünde şekersiz Türk kahvesi ya da istenen bitki çayı tercih edilebilir.

Yemeklerde kızartma yapılmamalıdır. Yemekleri pişirirken buğlama, ızgara veya fırın tercih edilmelidir. Hazır meyve suları içilmemelidir. Alkollü içeceklerin tüketilmesi zayıflamak için uygun değildir.

Akşam Yemeği İçin Tercih Edilebilir Menü

-Köfte, balık ya da tavuk protein kaynağı olarak sağlıklı şekilde pişirilmeli.
-1 kase doğal yoğurt.
-Zeytinyağlı, limonlu mevsim salatası yer alır.



KadınPOST - Kadınlar Mekanı

COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : Karatay Diyeti Nedir?
Karatay Diyeti Nedir?
https://www.kadinpost.com/images/haberler/2017/12/karatay-diyeti-nedir_c75cd.jpg?v=1e5bb46cf2c67b756f8f5ab5f56c97d0
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/08/karatay-diyeti-nedir.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/08/karatay-diyeti-nedir.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy