Hamilelikte Nezle veya Grip İçin Neleri Alabilirim?

Soğuk algınlığı veya grip olması için gerçekten iyi bir zaman olmamakla birlikte, hamilelik sırasında birine sahip olmak en kötüsüdür. Ancak...

Soğuk algınlığı veya grip olması için gerçekten iyi bir zaman olmamakla birlikte, hamilelik sırasında birine sahip olmak en kötüsüdür. Ancak, gerçekte, bir bağışıklık sisteminin hamilelik sırasında bazen zayıf olacağı düşünüldüğünde, bu yaygın olmayan bir durum değildir.



Mevsimlik bir soğuk algınlığı veya grip ile karşılaştığınızda, sadece bebeğinizin sağlığını değil, kendinizinkini de dikkate almanız gerekir. Kesinlikle uyuşturucu olsa da, kaçınmanız gerekecek, acı çekmeden ne yardım edecek ne de bebeğiniz. İşte size yardımcı olabilecek birkaç ipucu:

Erken Gebelikte Soğuk veya Grip Tedavisi
Genel bir kural olarak, gebeliğin ilk 12 haftasında soğuk algınlığı veya grip varsa, tüm ilaçlardan kaçınmalısınız. İlk üç aylık dönem, bebeğinizin gelişiminde kritik bir zamandır ve çoğu doktor, kesinlikle gerekli olmadıkça fetusu herhangi bir ilaca maruz bırakmamaya karşı tavsiyede bulunacaktır.

Bu, tüm ilaçların zarar verme potansiyeline sahip olduğunu göstermez. Çoğu durumda, yapmazlar. Ancak, diğerlerinde, biz sadece bilmiyoruz. Bu nedenle yalnız başına en az ilk 12 hafta boyunca uyuşturucudan arınmış bir politikaya uyulmalıdır.
Bunun yerine, bağışıklık sistemini etkileyebilecek stresleri yavaşlatarak, dinleyerek ve bunlardan kaçınarak vücudunuzun iyileşmesine yardımcı olmak için her türlü çabayı göstermelisiniz. Bunu şununla yapabilirsiniz:
  • Yatakta kalmak, uyuklamak ve olabildiğince dinlenmek
  • Bolca su, et suyu veya meyve suyu içmek
  • Boğaz ağrısı ve öksürük tedavisinde tuzlu su ile karıştırmak
  • Boğaz ağrısını hafifletmek ve nemlendirmek için buz parçacıklarını emmek
  • Tıkanıklığı gidermek için bir nemlendirici kullanma
  • Daha küçük, sağlıklı yemekleri daha sık yemek
  • Perinatal vitaminleri alarak
Dikkate Alınacak Soğuk İlaçlar Türleri
İlk 12 haftadan sonra bile, doktorunuzla alabileceğiniz soğuk ilaçların türü ve markası hakkında konuşmak en iyisidir. Tipik olarak, ağrı kesicilerden ve dekonjestanlardan ekspektoranlara ve öksürük baskılayıcılara kadar her şeyi içerebilecek çok belirtili bir üründen kaçınmalısınız.
Bunun yerine, yaşadığınız belirtiyi tedavi etmek için ilacı alın. Bunun için güvenli sayılan reçetesiz (OTC) bir dizi ilaç vardır:
  • Chloraseptic veya Cepacol pastilleri gibi anestezik öksürük damlaları
  • Mukus temizlemek için guaifenesin içeren ekspektoranlar
  • Tussin DM gibi dekstrometorfan içeren alkol içermeyen öksürük şurupları
  • Kombinasyon guaifenesin / dekstrometorfan ilaçlar
  • Ateş ve küçük ağrı ve ağrıları tedavi etmek için Tylenol (asetaminofen)
  • Vick veya Mentholatum merhem gibi mentol losyonları
Herhangi bir OTC soğuk algınlığı veya grip ilacı satın alırken, her zaman etiketi tamamen okuyunuz. Bazı durumlarda, kaçınmak isteyeceğiniz maddeler veya yaşadığınız belirtilerle alakasız malzemeler olabilir.

Kaçınılması Gereken Ortak İlaçlar
Ne yapmamayı bilmek, hangisinin güvenli olduğunu bilmekten daha önemlidir. Bu amaçla, doktorunuz tarafından önerilmedikçe hamile kalmaktan kaçınmak için bir dizi ilaç vardır. Bunlar şunları içerir:
  • Bazen bir kan damarına neden olabilen ibuprofen (Motrin, Advil), aspirin(Bayer) ve naproksen (Aleve, Naprosyn ) gibi nonsteroid antiinflamatuar ilaçlar (NSAİİ'ler) , bebeğin kalbini erken kapatmaya bağlamıştır.
  • Benadryl ve Nyquil dahil olmak üzere alkol içeren herhangi bir soğuk ilaç
  • Kodein , fetal solunum depresyonuna neden olabilen narkotik bir ilaçtır.
  • Bactrim, her ikisi de bebek için iyi olmayan bilirubin üretimini uyarırken folik asit üretimini engelleyen bir antibiyotiktir.
  • Her iki trimesterde uterin arterlerin daralmasına neden olabilen psödoefedrin ve fenilefrin bazlı dekonjestanlar
Soğuk algınlığı veya grip şiddetli olduğunu ve göğüs ağrısı yaşıyorsanız, renksiz balgam söz veya 39 derece üzerinde bir ateş olduğunda hemen doktorunuzu arayın.



KadınPOST - Kadınlar Mekanı

COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : Hamilelikte Nezle veya Grip İçin Neleri Alabilirim?
Hamilelikte Nezle veya Grip İçin Neleri Alabilirim?
https://www.kadinpost.com/images/haberler/2018/08/hamilelikte_nezle_veya_grip_icin_neleri_alabilirim_h337_98f01.jpg?v=31f4fb462cc319add2cd46ac7fee8b6f
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/08/hamilelikte-nezle-veya-grip-icin-neleri.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/08/hamilelikte-nezle-veya-grip-icin-neleri.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy