Hamilelikte İshal: Anlamı ve Başa Çıkma Yöntemleri

Hamilelik sırasında mide ve sindirim sorunları yaygındır. Sabah bulantısı ve kabızlık hakkında çok şey duyabilirsiniz, ama ishalden ne habe...

Hamilelik sırasında mide ve sindirim sorunları yaygındır. Sabah bulantısı ve kabızlık hakkında çok şey duyabilirsiniz, ama ishalden ne haber? Her ne kadar dikkat çekemese de, ishal kadınların uğraşması gereken başka bir konudur. İşte hamilelik sırasında diyare nedenleri ve güvenliği ve nasıl geçmesi gerektiği hakkında bilmeniz gerekenler.

Bazı kadınlar ishali erken gebelik belirtisi olarak görür. Olabilir. Hamilelik dönemindeki hormon değişiklikleri mide sorunlarına ve hatta ishale neden olabilir. Ancak, meme hassasiyeti, yorgunluk ve bulantı erken gebelikte çok daha yaygın belirtilerdir.

Geç gebelikte diyare, doğumun daha da arttığına işaret edebilir. Bazı kadınlar ishalden önce ishal, mide ekşimesi veya mide bulantısı ve kusmayı bildirirler. Tabi ki, kadınlar birçok nedenden dolayı ishale yakalanırlar ve hamilelik sırasında herhangi bir zamanda gelişebilirler - sadece başlangıçta ya da sonunda değil.

İshal Nedenler i
Hamile kadınlar, hormonlardan mide virüsüne kadar herhangi bir şeyin sonucu olarak ishal alabilirler. İşte hamilelik ile ilgili ishal nedenlerinden bazıları.
  • Vücut Değişiklikleri: Hamilelik sırasında, hormonlarınızda ve vücudunuzda değişiklikler yaşayacaksınız. Bu değişiklikler midenizi ve sindirim sisteminizi etkileyebilir. Bulantı ve kusma, kabızlık, hatta ishal olabilir.
  • Diyet: Hamilelik daha sağlıklı beslenmeye yol açabilir. Bazen daha sağlıklı gıdalara ani bir değişiklik bağırsak hareketlerinde de bir değişikliğe yol açabilir. Burger ve patates kızartması ile meyve ve salata arasında bir kerede giderseniz, vücudunuza biraz zaman ayırmanız gerekebilir.
  • Prenatal Vitaminler: Birçok farklı prenatal vitamin markası vardır . Bazılarının kabızlığa neden olma olasılığı daha yüksektir ve bazıları daha gevşek taburelere yol açabilir. Vitamininizden dolayı ishal olduğunu düşünüyorsanız, doktorunuzla konuşmalı ve başka bir marka için tavsiye almalısınız.
Hamilelik sırasında ishal de hamilelik ile ilgisi olmayan bir şeyden gelişebilir:
  • Bir virüs veya bakteriden kaynaklanan hastalık
  • Gıda zehirlenmesi
  • Antibiyotik gibi ilaçları almak
  • Crohn hastalığı, çöl yak veya hipertiroidizm gibi bir sağlık sorunu
  • Seyahat
Belirtileri
İshal, bağırsak hareketlerine daha sık rastlamanız ve normalde sahip olduğunuzdan daha tutarlı bir şekilde gevşemenizdir. Bakmanız gerekenler:
  • Bir günde iki veya daha fazla sulu veya gevşek bağırsak hareketi (24 saat)
  • Banyoya koşmak zorunda hissetme
  • Kramp
  • Karın ağrısı
  • Şişkinlik
İshal Tedavisi
Hamileyken, sabah bulantısı veya mide ekşimesi yaşayabilirsiniz. İshal, içinden geçmek zorunda kalabileceğiniz rahatsız edici bir rahatsızlıktır. Hamilelik sırasında ishal ile ilgili bazı ipuçları burada.
  1. Zaman ver. İshal genellikle kendi kendine temizler. Başka semptomlar (ateş, ağrı, kramp) olmaksızın hafif ishaliniz varsa, gidip gitmemek için birkaç gün bekleyebilirsiniz. Bir mide böceği veya gıda sorunundan kaynaklanan ishal genellikle kendi kendine gider.
  2. Vücudunu nemlendir. Özellikle hamileyken, nemlendirilmeniz önemlidir. İshal vücudunuzdaki suyu temizler, bu nedenle özellikle suya yetecek kadar sıvı içirin. Ayrıca ishal yoluyla elektrolitleri kaybettiğiniz için, tavuk veya sebze suyu ve elektrolit replasman solüsyonları gibi diğer sıvılar yararlıdır. Ancak, durumu daha da kötüleştirebildiğinden süt, şekerli içecekler, kahve, çay ve enerji içeceklerinden kaçınmak isteyebilirsiniz.
  3. Diyetinizi izleyin: İshaliniz olsa da, sindirimi kolay olan ve mide ve sindirim sistemini rahatsız etmeyen veya uyaran yiyecekler yemeye çalışın. İyi eski BRAT diyeti (Muz, Pirinç, Elma Tozu, Tost) ve diğer kolay besinleri sindirmek için diğer kolay besinler (patates, tavuk ve sebze çorbası, yağsız et) diyare geçene kadar yardımcı olabilir. Kızartılmış, baharatlı ve yağlı yiyeceklerden uzak durmak isteyeceksiniz.
  1. Anti-ishal ilacından kaçının. İshali tedavi etmek için reçetesiz (OTC) ilaçlardan uzak durun. Tüm OTC ilaçları hamile anneler için güvenli değildir. Gerekirse, doktorunuz belirtilerinizin şiddetine göre sizin için ilaç önerecek veya reçete yazacaktır.
  2. Temiz tutun: Gevşek dışkılar, kolondaki bakterilerin idrar yoluna gitmesini ve bir enfeksiyona (UTI) neden olmasını kolaylaştırabilir. Temizlik mikropların vücudunuzun diğer kısımlarına ve diğer insanlara yayılmasını önleyebilir. Banyoyu kullandıktan sonra, her zaman önden arkaya doğru silin ve tekrar silmeden önce kağıdı değiştirin. Ayrıca iç çamaşırlarınızı temiz tutmak ve ellerini sık sık yıkamak isteyeceksiniz.

Devamını okumak için aşağıdaki bağlantıya tıklayınız.

COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : Hamilelikte İshal: Anlamı ve Başa Çıkma Yöntemleri
Hamilelikte İshal: Anlamı ve Başa Çıkma Yöntemleri
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/08/hamilelikte-ishal-anlam-ve-basa-ckma.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/08/hamilelikte-ishal-anlam-ve-basa-ckma.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy