Cildinize Avokado Yağı Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

Avokado yağı , lezzetli ve sağlıklı yemekler pişirmek için harika bir araçtır. Mükemmel bir antioksidan kaynağı, gerekli yağ asitleri, min...

Cildinize Avokado Yağı Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

Avokado yağı, lezzetli ve sağlıklı yemekler pişirmek için harika bir araçtır. Mükemmel bir antioksidan kaynağı, gerekli yağ asitleri, mineraller ve vitaminler. Ama bu lezzetli meyveyi cildinizi rahatlatmak ve iyileştirmek için kullanmayı düşündünüz mü?

Emici yağın, cildiniz için kuru elleri nemlendirmek veya doğal bir güneş kremi gibi davranmak için sayısız faydaya sahip olduğu düşünülmektedir. Avokado yağını doğrudan cildinize uygulayabilir veya en sevdiğiniz güzellik ürünlerle karıştırabilirsiniz.

Cildimde avokado yağı kullanmanın yararı var mı?
Avokado yağındaki antioksidanlar ve antienflamatuar maddeler cildinizin pürüzsüz, güçlü ve esnek kalmasına yardımcı olur. Herhangi bir sağlık veya bakkalda avokado yağı satın alabilir ve şunun için kullanabilirsiniz:
  • Kaşıntılı cilt sakinleştirir
  • Çatlamış cildi iyileştir
  • Kuru cildi yenilemek
  • Cildi nemlendirir
  • Ultraviyole ışınlarından cildi korur
  • Ciltte hasara karşı koruma
Bazı insanlar avokado yağını uçucu bir yağ olarak görebilir, ancak bu tamamen doğru değildir. Kalın ve yeşil renkli, avokado yağı aslında bir taşıyıcı yağ olarak kabul edilir.

Uçucu yağlar, kök veya yapraklar gibi bir bitkinin aromatik kısımlarından damıtılmış yüksek konsantrasyonlu yağlayıcılardır. Taşıyıcı yağlar, meyvelerin tohumlarından, fıstıklarından veya diğer yağlı kısımlarından preslenir ve gerekli yağların sulandırılmasına yardımcı olmak için kullanılır. Uçucu yağlar buharlaşır ve güçlü kokular taşır, ancak taşıyıcı yağlar yoktur.

Avokado yağının temel faydaları nemlendirmek ve nemlendirmektir, bu yüzden yağlı bir cilde sahipseniz de işe yaramaz. Avokado yağı kullanmak, arkasında çok fazla yağ bırakmaz.

Araştırma ne diyor?
Araştırmacılar avokado yağı gibi doğal yağların cildiniz için nasıl yararlı olabileceğini belgelediler. Bu, avokado yağını kendi başınıza kullanıp kullanmayacağınızı veya en sevdiğiniz cilt kremi gibi başka bir ajanla birleştirip birleştirmediğinizi gösterir.

Avokado yağında bulunan beta karoten, protein, lesitin, yağ asitleri ve A, D ve E vitaminleri, cildinizi nemlendirerek UV ışınlarına karşı korumaya ve kolajen metabolizmasını artırmaya yardımcı olur . Bir 2015 çalışma bir topikal cilt kremi avokado, çay ağacı emu oluşan bulundu ve jojoba yağları pozitif antimikrobiyal etkileri oldu.

Avokado yağı da yaraları iyileştirmeye yardımcı olabilir. Bir 2013 çalışmasında, avokado yağındaki linoleik asit, oleik asit ve diğer tekli doymamış yağ asitlerinin yara iyileşmesini hızlandırabileceği bulunmuştur.

Yukarıdaki sonuçlar hayvan çalışmalarından gelmektedir. Avokado yağının bu etkilerini insanlar üzerinde araştırmak için daha fazla araştırma yapılması gerekiyor.

Bazı kanıtlar avokado yağının ciltte kalın, pullu, kırmızı lekelere neden olan kronik bir otoimmün durumu olan plak psoriazisi gibi cilt durumlarını tedavi etmede yardımcı olabileceğini düşündürmektedir. Bir 2001 çalışmasında, vitamin B-12 krema ile karıştırılmış avokado yağının, geleneksel D vitamini tedavisinden daha uzun bir süre boyunca sedef hastalığı belirtilerini hafifletebileceği bulunmuştur. Araştırmacılar, avokado yağı içeren bir B12 vitamini kreminin sedef hastalığı için uzun süreli bir tropikal tedavi olarak kullanılabileceğini öne sürüyorlar.



Devamını okumak için aşağıdaki bağlantıya tıklayınız.


KadınPOST - Kadınlar Mekanı

COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : Cildinize Avokado Yağı Kullanmanın Faydaları Nelerdir?
Cildinize Avokado Yağı Kullanmanın Faydaları Nelerdir?
https://www.kadinpost.com/images/haberler/2018/08/cildinize_avokado_yagi_kullanmanin_faydalari_nelerdir_h357_b6a18.jpg
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/08/cildinize-avokado-yag-kullanmann.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/08/cildinize-avokado-yag-kullanmann.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy