Çam Kozalağı Mucizevi Şifa Kaynağı

Çam kozalağı solunum yolu hastalıkları olan astım, grip, nezle ve bronşitin ilacıdır. Çok stresliminsiniz, uyku probleminiz mi var, çam koz...

Çam kozalağı solunum yolu hastalıkları olan astım, grip, nezle ve bronşitin ilacıdır. Çok stresliminsiniz, uyku probleminiz mi var, çam kozalağının yağı bu problemleri ortadan kaldırıyor.
Bu mucizevî odunsu meyvenin faydalarının çok insan tarafından bilinir. Sağlığınız için bu mucizevî meyveden faydalana bilirsiniz.



Çam Kozalağı Faydaları Nelerdir?

 ÖKSÜRÜK VE BALGAMDAN ŞİKÂYETİNİZ Mİ VAR?
Solunum yolu hastalıkları olan balgam, öksürük ve bronşite şifa vermektedir. Astım hastalığı rahatsızlıklarında, tedavi edici bir özellikle sahiptir.

AKCİĞERİ TEMİZLEME ETKİSİ 
Çam kozalağı akciğerin temizlenmesine yardımcı olur. Özellikler sigaranın zehirli dumanının akciğerde kalıcı zararını ortadan kaldırıcı mucizevi bir etkisi vardır. Vücudun ihtiyacı olan mineralleri karşılamasına yardımcı olur.

BİLİMSEL OLARAK DA TEVSİYE EDİLİYOR 
Günümüz de uzamanlar, bilim insanları ve doktorlar çam kozalağının yağını çıkarılması, işlenmesi veya reçel yapılarak tüketilmesi durumunda kışın sağlıklı günler geçirileceği belirtilmekte. Çam kozalağı bağışıklığı önemli ölçüde arttıran bir etkiye sahip. Nadir bulunan özel bileşenleri içeriğinde barındırmaktadır.

SAÇLARINIZ CANSIZ MI, SAÇ DÖKÜLME PROBLEMİNİZ Mİ VAR? 
Çam yağını saç diplerine ve saçlarınıza sürdüğünüzde saç köklerini beslendiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır.. Kadınlarda ve erkeler de saç döküleme problemlerinde çam kozalağı yağı, etkili bir formüldür. Düzenli kullanılması ile dökülen saçların yerine yenilenen çıkacaktır.

ÇAM KOZALAK SUYUNU BİR BARDAKTAN FAZLASI TÜKETİLMESİ ZARAR
Dikkat edilmesi gereken önemli nokta çam kozalağı suyunu bir bardaktan fazla tüketilmesi zarar verebilir. Bu nedenle çam kozalağı çay, çam kozalağı reçeli ve çam kozalağı suyunun kullanılması günlük bir bardağı geçmemelidir. Diğer dikkat edilmesi gereken husus olgunlaşmış çam kozalağı mide rahatsızlığına yol açabilir.

 DİŞ AĞRISINA DOĞAL BİR ÇARE
Diş ağrınız varsa çam kozalağını sirkeyle karıştırıp gargara yapılırsa diş eti ve diş ağrısına faydası vardır. Diş de oluşan plakların temizlenmesine ve dişlerin rahatlamasına yardımcı olur. Yaraları iyileştirmek için 60 gram çam fıstığı, 1 fincan zeytinyağı, 35 gram balmumu ile karıştırılarak erimesi  ve soğuduktan sonra yaralara sürülmesi, hücreleri ve deriyi iyileştirerek hızlı bir şekilde yaranın kapanmasını ve kabuk bağlamasını yardımcı olur.

ÇAM KOZALAĞI REÇELİ DE ÇOK FAYDALI… ÇAM KOZALAK REÇELİ YAPIMI.
 Reçel Yapımı İçin Gereken Malzemeler;
  • 1 Kilo Kozalak
  • 1 Kilo Şeker
  • 4 Adet Kuru İncir

Yapılışı; Malzemelerin üzerini su ulaşacak şekilde su koyalım. Ortalama 2,5 saat boyunca kısık ateşte pişirilmeli, suyun üzerine köpüğünü toplayana kadar bekletilmelidir. Daha sonra diğer reçeller gibi soğumaya bırakılır.

Peki çam kozalağı reçeli faydaları nelerdir?
- Cildiniz gençleştirir,
- Kış boyunca hastalıklara yakalanma riskinizi minimuma indirir ,
- Grip ve nezle, bronşit gibi hastalıkları önler,
- Vücudun direncini ve kendini yenilenmesini arttırmaya yardımcı olur,
- Gerçek doğal bir şifa kaynağı  örneğidir,
- Solunum yolu hastalıklarına son derece iyi gelmektedir,

- Odaklanma probleminiz varsa, size odaklanmanızda yardımcı olur
- Çam kozalağının içerisinde bulunan pinen maddesi solunum ile ilgili sorunların tedavisinde kullanılır.
- Boğaz ağrıları, öksürme, nefes darlığı, bronşit gibi sorunları tedavi etkisi vardır.
- Nefes alma problemlerinde yardımcı olur. Akciğeri temizler.
- Vücudumuzun bağışıklık sistemimizi güçlendirir.
- Hastalık oluşturucu mikroplara karşı vücudun dirençli olmasını sağlar.
-  Vücudun psikolojik sorunların ortaya çıkmasından kaynaklı salgılanan hormonlar da rahatlama hissetmesini sağlamaktadır.
- Metabolizmayı düzene sokarak uyku problemlerine çözüm getirir.

SUYUNUN HAZIRLANIŞI
Çam kozalağı suyunun hazırlanması için 5 adet çam kozalağını doğrayarak, bir kabın içerisine konulur. 1 gün boyunca bekletilir. Daha sonrasında yarım saat kaynatılır. Kaynama işlemi bittikten sonra bal veya şekerle tatlandırılır. Günde bir bardak veya bir çay bardağı tüketilir.



KadınPOST - Kadınlar Mekanı

COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : Çam Kozalağı Mucizevi Şifa Kaynağı
Çam Kozalağı Mucizevi Şifa Kaynağı
https://www.kadinpost.com/images/haberler/2017/11/cam_kozalagi_mucizevi_sifa_kaynagi_h39_fa1dd.jpg?v=6127860d2f9c0f84f54084d2f74ee2b3
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/08/cam-kozalag-mucizevi-sifa-kaynag.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/08/cam-kozalag-mucizevi-sifa-kaynag.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy