Bebek Uyku Programları ve Problemleri

Çocuğunuz bir bebek gibi uyuyor mu? Eğer öyleyse, bu bir bebeğin uyku programı nasıl olması gerektiğine dair fikrinize bağlı olarak, ...

Çocuğunuz bir bebek gibi uyuyor mu?


Eğer öyleyse, bu bir bebeğin uyku programı nasıl olması gerektiğine dair fikrinize bağlı olarak, iyi bir şey ya da kötü bir şey olabilir.

Bebeklerde Uyku Hakkında Beklentiler
Uyuyan bir bebek hakkında düşündüğünüzde, gece boyunca uyuyan bir bebeği mi fotoğraflıyorsunuz, yoksa sadece dört veya beş saat uyuyan ve ağlamak ve yemek isteyen bir bebek mi?
Bir bebeğin uyku programı yaşlarına göre değişir, Bir ya da iki aylık bir akşam yemeğinin ortasında uyuyacak, beş ya da altı aylık bir çocuk bütün gece uyuyabilir. Uyanıklık, büyük bebeğiniz bir gece birkaç kez uyanmadığı sürece gerçekten bir sorun olarak görülmez.

Bu senaryo, bebek uyku planlarının bebek yaşlandıkça nasıl değiştiğinin anlaşılmasının önemini vurgulamaktadır. Ebeveynler, özellikle de ilk kez anne-babalar, bebeklerinden ne beklemeleri gerektiğini bildikleri zaman ve bebeklerinin uyku düzenleri bir problemi gösterebiliyorsa çok daha az sinirli olacaktır.

Bebek Uyku Programı
Bebeğinizin gece boyunca uyumaya başlayacağını merak etmek ortak bir konudur.
Ulusal Uyku Vakfının 14 ila 17 saat sürmesi önerilse de, yeni doğmuş bir bebek günde 19 saate kadar uyuyabilir. Bu, genellikle iki ya da üç saatlik uzanımlara ayrılır, kısa bir süre sonra yemek yedikten sonra uykuya geri döner.

 Bir ay içinde, bebekler günde 14 saat uyumaya başlayabilir ve en az dört ya da beş saat gecenin ilk yarısında uzun bir uzamaya sahip olabilirler, ardından her iki veya üç saatte bir uyanıp yemek yiyebilirler.
Bebeğinizin ilk yılının geri kalanı böyle bir şeye benzeyebilir:
  • Gecede yaklaşık sekiz saat olmak üzere 13 saat üç ay . Bu yaştaki bazı bebekler gece boyunca uyumaya başlıyor ve gün içinde üç veya dört uykuyu alıyor.
  • Geceleri yaklaşık dokuz saat dahil olmak üzere 12 1/2 saat altı ay . Bu yaştaki bebekler gece boyunca uyuyabilmeli ve gün içinde iki veya üç uykuyu alabilmelidir.
  • Dokuz ayda 12 saat , gece yaklaşık dokuz saat ve gün içinde iki bayram dahil.
  • 12 saat 12 ay , gece yaklaşık dokuz ila 10 saat ve gün boyunca bir veya iki uyku dahil.
Geceleri sekiz ya da dokuz saat dediğimiz zaman, genellikle uyanmadan sekiz ya da dokuz saat anlamına gelir. Bazı çocuklar bu kadar uzun süre uyumadıkları halde, üç veya dört aylık olduklarında, genellikle bebeğinizin en az beş ila altı saat boyunca en az bir uzun süre uyumasını ve ideal olarak daha uzun süre beklemesini bekleyebilirsiniz.

Bebeğiniz o kadar uzun uymuyorsa, çocuk doktorunuzla konuşun.

Bebek Uyku Problemleri
Büyük küçük çocuklar ve okul öncesi öğrenciler, yatmaya direnebilirler ve ayrıca gecenin ortasında uyanabilirler, bebekler için uyku sorunları genellikle gece boyunca birden çok kez uyanmayı içerir.
Oturmak ve yuvarlanmanın zamanlaması gibi, gece boyunca uyumak bebeğinizin karşılaması gereken gelişimsel bir dönüm noktasıdır . Bu yüzden dört aylık bir çocuğun hala bir kez yemek yemesi normal olabilir. Öte yandan, bebeğiniz hala altı ayda bir gece iki veya üç kez uyanıyorsa, geliştirmek için çalışabileceğiniz bir uyku sorunu olabilir.

Bebeğinizin uyku problemlerini düzeltmenin en iyi yolu genellikle yatmadan önce çalışmaktır  ve bebeğinizin kendi başına uykuya dalmasını öğretir. Bu genellikle sallanma, emzirme veya bir şişe içmeden uykuya dalmak anlamına gelir. Tüm bu şeyleri hala yapabilirsin, sadece yatmadan önce rutin bir süre önce onları hareket ettirin ve uykuluyken, ancak uyanıkken bebeğinizi beşiğine bırakın.
Ardından, tutarlı olun ve aynı şeyleri aynı şekilde, her akşam aynı anda yapmaya çalışın.

Bebeğiniz birkaç dakika sonra yerleşmezse, rahat bir şekilde konfor sağlayın ve uykuya dalmadan önce onu aşağıya indirin. Bebekler nihayetinde kendi başlarına uykuya dalmayı öğrenmeli ve geceleri uyanırlarsa uyumak için kendilerini  rahatlatmalıdırlar.

Bebeğinizin uykusuzluk problemleri varsa, hem uyku alışkanlıklarınız hakkında tavsiyelerde bulunmak hem de bebeğinizin reflü veya kulak enfeksiyonu gibi tıbbi bir sorunu olmadığından emin olmak için çocuk doktorunuza bir ziyaret de iyi bir fikir olabilir .



COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : Bebek Uyku Programları ve Problemleri
Bebek Uyku Programları ve Problemleri
https://www.kadinpost.com/images/haberler/2018/08/bebek_uyku_programlari_ve_problemleri_h347_36469.png?v=560d34b237964f3d074b8896ef1ab920
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/08/bebek-uyku-programlar-ve-problemleri.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/08/bebek-uyku-programlar-ve-problemleri.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy