Aşk nedir ? Aşk Bilimsel Olarak Nasıl Oluşur?

Aşk Nedir? Sorusuna Tarih boyunca çok sayıda yazar, şair, hatta bilim adamı hatta tıp doktaoru bu sorunu yatını aradı. Aslında soru basit...



Aşk Nedir? Sorusuna Tarih boyunca çok sayıda yazar, şair, hatta bilim adamı hatta tıp doktaoru bu sorunu yatını aradı. Aslında soru basit ve cevabıda basit. Dünyada nekadar insan varsa o kadarda aşk tarifi vardır. Yani aşk senin için neyse doğru olan odur. Kimisi için aşk birlikte oturup yemek yemektir, kimisi için aşk birbirini uzaktan sevmektir veya Aşık Veyselin dediği gibi seversin kavuşamazsın aşk olur. Ama en güzel aşk tarifi alman filozof Schopenhauer bir taifidir.

Aşk kişinin kendindeki eksiklikleri  başkasında tamamlama arzusudur. Çok doğru bir sözdür.

O yüzden en olmadık kişiye aşık oluruz. Kendimize benzeyen kişiye aşık olmayız aksine kendimize bezemeyen kişiye aşık oluruz ki eksikliklerimiz birleştiği zaman aşkı yaşamaya başladığımızda tamamlayalım diye.

Aynı artı ve eksi kutuplar gibidir. Bir birinden farklıdır kutuplardır ama çalışması için bir birlerin doğru harket etmek zorundadırlar. Aşkı yaşarken içinde bulunduğun durumu tarif et dedikleri zaman hep söyle gelir içinden midemde kelebekler uçuşuyor, kendimi dünyanın en mutlu insanı hissediyrum, o yenımdayken ölsem gam yemem diyebiliyorsu bunlarında hepsi doğrudur.

Sonuç olrak aşk sen nasıl yaşıyorsan odur.

Aşk bilimsel olarak nasıl oluşur ?

Aşk beyindeki bir takım değişimlerin ürünüdür. Bunlar Dopamin, Nöradrenalin ve Serotonin bilinen aşkın üretici kimyasallardır. Aşık bir insanda gözlenen en belirgin özellik aşık olduğu kişiyi saatlerce düşüne bilmesidir. Hatta yapılan araştırmalarda aşık olan kişilerin %90 oranında sevdiği kişiyi düşündüğünü ortaya koymuştur.

Bu durum serotonin sevyesi ile alakalıdır. Serotanin sevyesinde ki azalma kişide istediği insan ile alakalı karşı konulmaz derin düşünceler meydana getirmektedir.

Aşkın temel özelliği odaklanan kişiye sarsılmaz bir ilgi duymak ve bunun sonucunda istemsiz davranışlarda bulunmaktır. İşte bu davranış biçimeri dopamin sevyesi ile doğru orantılıdır. Aşkın gözlenen en temel halleri olan uykusuzluk, iştah kaybı, aşırı haraketlilik ve kalp çarpıntısı dopamin sevyesinin artışı ile ortaya çıkar.

Nöradrenalin genel oalrak artan hafıza ile ilişkili olrak kullanılan bir terimdir. Kişinin sevdiği insanla geçirdiği her anı yada en ufacık detayları unutmaması bazen bir nesnnin uzun zaman hatırda kalması ile doğru orantılıdır.

Aşkı bilmeyen konuşur. Aşkı bilen ise susar. 



KadınPOST - Kadınlar Mekanı

COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : Aşk nedir ? Aşk Bilimsel Olarak Nasıl Oluşur?
Aşk nedir ? Aşk Bilimsel Olarak Nasıl Oluşur?
https://www.kadinpost.com/images/haberler/2017/11/ask_nedir_ask_bilimsel_olarak_nasil_olusur_h28_511f8.jpg?v=496155821baf9e283fd43c0567f9da98
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/08/ask-nedir-ask-bilimsel-olarak-nasl.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/08/ask-nedir-ask-bilimsel-olarak-nasl.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy